Таблиците с размери и как да ги използваме?

0
394

Обикновено индикаторът за блузи, тениски,  пуловери и други включва обиколката на гърдите, а за полите и панталоните – обиколката на бедрата. Лесно е да съпоставите нашата номерация с европейските размери от 32 до 58. За това има специални таблици за съпоставяне на размерите на женското облекло.

В някои страни има определени разлики от общоприетата система. Също така, за някои европейски производители размерите се различават. Ако височината ви е по-малка от 165 или повече от 171 сантиметра и поръчате вносни дрехи, тогава обърнете внимание на този фактор. Съществуват и американски размери, които се обозначават с международна система. Те се отбелязват с латински букви вместо цифри: S, M, L, XL и т.н. По начало всички тези размери би трябвало да отговарят едни на други, но на практика това не винаги се случва.

Някои онлайн магазини предлагат да закупите облекла, съобразени с общата система от размери или направени на едно и също място. Други продават продукти от различни фабрики и дори от различни страни. Винаги обмисляйте добре този аспект, преди да купувате дрехи от онлайн магазините. Когато поръчвате конкретен продукт, винаги се интересувайте от размерната таблица на неговия производител.

В допълнение, към таблицата с размери могат да се дадат реални измервания на конкретен продукт. Това е още един помощник при избора на размер на дрехите. Във фабриката дрехите се измерват във всички необходими параметри, така че купувачът да разбере как те ще прилягат върху фигурата. Не забравяйте обаче, че измерванията на продуктите трябва леко да надвишават измерванията на тялото (ако изберете точно това, което съответства на измерванията, то може после да не пасне или да стои твърде прилепнало).

При закупуване на определени артикули се вземат предвид както основните, така и допълнителните параметри:

Основният индикатор за пуловери и тениски е обиколката на гърдите. Но също така производителят може да посочи ширината на раменете, дължината на ръкава и ширината в ханша на самия продукт. Тези допълнителни мерки могат да бъдат взети от съществуваща дреха, която ви стои добре.

За избора на рокля, основната насока ще бъде обемът на гърдите. Но в зависимост от стила си струва да се вземат предвид както обиколката на талията, така и дължината.

Преди да изберете размер на дрехи като поли, измерете обиколката на талията, бедрата и ханша

Когато избирате дънки, имайте предвид, че те имат собствена размерна таблица, която се основава на размера на обиколката на талията в инчове.

Когато купувате панталони, трябва да обърнете внимание на такива стойности като обиколката на талията, бедрата и дължината на вътрешния шев. Може да измерите предварително размера на любимите ви панталони и да използвате тези мерки.

Не забравяйте за свойствата на материала, от който е ушита дрехата. Помислете колко добре се разтяга и дали се свива при изпиране.