Свобода да бъдеш себе си – макси мода за жени

0
611

Макси модата е предназначена за дами с пищни дадености. Всяка една дреха е разработена от дизайнерите съобразно особеностите на тялото на приятно закръглените дами. Модният свят осгурява равни възможности на всички девойки и жени, независимо от тяхното телосложение, от размерите на облеклото.

Дамите с размер плюс не трябва да скриват красотите си, а чрез правилно избран модел дреха да ги подчертават. Дизайнерите с използването на различни хитринки успяват да изработят модели, които да прикриват визуално някои недостатъци и да предават стройност на силуета.
Предложенията на макси модата са разнообразни като видове, материал на изработка, цвят. Това е възможност всяка дама да се облича в желания стил – спортен, официален, за работа или разходка.

За да се направи добър избор на дреха е необходимо да се съобразите със структурата на тялото си и подходящия номер. Всеки по-голям номер само добавя обем, а не скрива някои недостатъци на тялото. Добре е да се обърне внимание и на цветовата гама. Принципно приятно закръглените дами предпочитат тъмните цветове, за които е известно, че правят визуално силуета строен. Светлите цветове са също подходящи, само че да не се комбинират с тъмни. Те са особено актуални за топлите дни на лятото. Красиво и стилно изглежда в летните вечери макси мода в бяло.

Изборът на дамите с пищни форми на рокли и блузи с изчистен цвят не е логичен. Могат да си позволят рисунки, щампи, вертикални черти, но всички тези да са с малки размери. На мода са нежните, не в контрасни цветове щампи. Платовете с рисунки и щампи в меки цветове са подходящи за изработка на дрехи макси мода. Използването на дрехи с орнамент ще ви позволи да си оформите уникален тоалет за хармоничен силует. Не трябва да се прекалява с ярки цветове и в никакъв случай да не се използват блестящи материи.

За изработка на модели макси мода за дамите с размер плюс се използват преди всичко платове от естествен произход. С тях тялото се чувства комфортно. Да се обърне внмание и на дължината на поли и рокли. Моделите макси и миди удължават фигурата и визуално вие ще изглеждате елегантни и свежи.