Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и най-успешният български волейболист Матей Казийски проведоха среща за бъдещо сътрудничество

0
28

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин посрещна днес в кабинета си бившия волейболен национал Матей Казийски. В срещата взеха участие и заместник-деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова и г-н Николай Николов.

По време на дискусията бе поставен акцент върху възможността за провеждане на десетдневен тренировъчен лагер през месец септември, предназначен за възпитаници на волейболната академия „Стойчев – Казийски“.

Спортистите ще имат привилегията да тренират в модерната спортна зала на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и ще бъдат настанени в Университетския център „Бачиново“, което ще осигури допълнителен комфорт и благоприятни условия за подготовката им.

В рамките на дългосрочното партньорство се предвижда привличането на известни волейболни експерти като гост-лектори в университета, които ще споделят своя опит и знания с бъдещите поколения спортни специалисти и студенти.

Източник: https://razberi.info/