Няколко идеи за коледни подаръци за момиче

0
727

Коледа е едно от любимите времена на малки и големи. Всеки я очаква с голямо нетърпение. Големите момичета на различни години също очакват това време то годината. Да, за малките е лесно да изберете подарък, но в следващите редове ще ви предложим идеи какво можете да вземете за пораснали момичета на различни години.

Подарък за момиче на 6-10 години

На тази възраст момиченцата все още си играят с кукли, но са и доста добре узрели. Можете да вземете настолни игри, стратегически или такива с карти. Така ще насърчите логическото мислене и социалните умения, тъй като тези игри могат да се играят и в компания.

Добра идея е да вземете колело. Това е семейно забавление и можете винаги да го практикувате, когато сте на открито и времето е подходящо. Освен това, детето може да кара колело и със своите приятелчета, което ще насърчи уменията за общуване.

Подаръци за момиче на 11-14+ години

В тази възраст наистина е истинско предизвикателство да изненадате вашето момиченце с коледен подарък. Тук може вече да се насочите към практични подаръци като шалове, шапки или нещо подобно.

Можете да се насочите и към козметичен несесер или пък някакви леки гримове. По този начин ще покажете на малката дама у дома, че гледате на нея като на голям човек. Също така, ще можете да развиете чувството за естетика и усет още повече и ще я научите сама да прецени кое е най-добре за самата нея.

Книгата също е добър вариант. Това е класически подарък и винаги ще привлече вниманието на детето. По този начин ще насърчите четенето на книги, а и това е удоволствие, което винаги може да се практикува и на всяко място.

Дрехите също са подарък. Можете да зарадвате тийнейджърката с дънките, които си е харесала, блузката или нещо друго.