Когато се налага остъкляване на тераси

0
1758

Използването на откритата тераса е добро решение, но не винаги това е възможно поради лошото време или високата степен на запрашеност на въздуха. В този случай се налага да се направи остъкляване на терасите, за да се ползват пълноценно. Семействата с малки жилища често са принудени да се лишат от възможността да ползват тази площ само за удоволствие, а я добавят към жилищната. Така те имат възможност да си направят прекрасна практична кухня, или да увеличат площта на прилежащата към терасата стая.

Когато ви се налага да се заемете с вашата тераса е добре да ползвате фирма за целта. Специалистите винаги имат добри решения за остъкляване на терасите. Те ще обсъдят с вас идеите ви и ще направят своите предложения с цел да се разработи най-добрия вариант.

За остъкляването могат да се ползват различни материали, което дава възможност да се задоволят интересите на хора с различен бюджет.
В последните години най-широко приложение намират PVC профилите. Те са с редица предимства и са сравнително достъпни като цена. Разбира се, има много нови технологии за остъкляване на тераси, което осигурява все по-голяма възможност за постигане на интересен интериор, а същевременно с това да бъде практично. Интересно и красиво е безпрофилното остъкляване.

PVC дограмата се характеризира с редица предимства. Преди всичко това е лека конструкция, осигуряваща херметично уплътняване. Поддържането и почистването са много лесни, не се налага периодично боядисване или лакиране. Разнообразието от цветове и декоративно оформяне дава възможност на клиента да направи подходящ избор, който да отговаря на общия интериор в жилището. Сравнително по-ниската цена я прави предпочитана.

Всяка от системите за остъкляване на терасите си има своите предимства и недостатъци. Използването на системата летящи крила дава възможност за отваряне на прозорците нормално или двуосно, което се предпочита за проветряване, защото не се налага да се отваря рамката.

При остъкляване на терасите се използва както обикновено стъкло, така и стъклопакети. При ползване на обикновено стъкло цената на конструкцията е по-ниска. Стъклопакетите са с по-висока цена, но са с много по-добри качества – осигурена топло- и шумоизолация.

Важно е да се избере подходящ изпълнител, да се вслушате в съветите на професионалистите, за да не се налага компромис с качеството, защото в бъдеще може да ви излязат сметките криви.