Любими летни занимания на бебетата

0
411

Намирането на летни занимания за бебето беше проблем, с който се сблъсквах на всеки няколко години, когато имах новородено. Лятото е един от най-добрите моменти да излезете навън и да се насладите на топлото време или на забавленията на плажа с децата, но това с новородено бебе е свързано с редица предизвикателства.

Бебетата на възраст под шест месеца трябва да бъдат предпазливи, когато са изложени на преките слънчеви лъчи, а по-големите бебета може да не са в състояние да участват във всички забавни летни дейности, които правят малките деца.

Всяко от трите ми деца беше в стадий на новородено на възраст между 1 и 6 месеца през горещите летни дни, така че знам колко е разочароващо да се чувстваш така, сякаш не можеш да правиш нищо с бебето в жегата.

Всяка година излизането навън с бебе при 35-36 градуса не беше нещо, което очаквах с нетърпение. Не само че беше трудно да кърмя в горещините, но и беше изключително стресиращо да планирам предварително и да взема със себе си всички летни неща от първа необходимост, от които бебето се нуждаеше, за да се чувства комфортно през деня.

Но с течение на времето открих няколко елемента, които бяха идеални за поддържане на прохладата на бебето в горещините, като същевременно му позволяваха да се наслаждава на забавните летни дни.

Така че, ако търсите какво да правите с бебето си това лято, реших да споделя няколко прости идеи за игра за майки, които искат да прекарват качествено време с децата си у дома.

Когато търсите занимания, които да правите с бебета на възраст от една до две години, идеите по-долу ще ви бъдат полезни. Някои от тези дейности могат да се извършват навън (дейности с вода! ), а други могат да се извършват вътре в онези особено горещи дни, когато имате нужда да си починете от слънцето. Важното е че можете да оставите дето да играе само по памперс без да е нужно да го обличате в дрешки. А много модели и размери памперси можете да намерите в този евтин магазин точно за тях.Наслаждавайте се!

Занимания за бебетата навън

Нищо не може да се сравни с надуваемия детски басейн за поддържане на прохладата на бебето у дома, а можете дори да изнесете ямата с топки навън и да добавите малко вода за още по-голямо забавление!

Проста водна капка е друг забавен начин да охладите бебето, като същевременно стимулирате сетивата му!

Позволете на детето си безопасно да изследва артистичната си страна навън с помощта на ядлива боя.

Все още не ходете чак до зоологическата градина; огледайте задния си двор и ще откриете зоологическа градина точно пред очите си!

Използвайте топлината на слънцето, за да разтопите цветен лед заедно с бебето си!

Като алтернатива опитайте безопасна за вкуса дейност за рисуване върху лед, която е подходяща и за бебета.

В задния двор създайте музика и движение.

Поставете малка водна маса и наблюдавайте как детето ви излива и пръска вода.

Не се затруднявайте, като пуснете заедно балончета, което е едно от любимите ни занимания.

Изведете бебето на разходка по квартала в сенчеста количка, оборудвана с преносим вентилатор с каишка!

Летни занимания за деца вкъщи

Позволете на бебето да се разхлади в помещението със забавна игра със сензорен лед или му направете “автомивка”, ако ледът не му допада. Просто вземете кошче за боклук, няколко автомобила-играчки и безопасни за бебето сапун и вода.

В климатизираната къща четете заедно с бебето.

В дните, когато е твърде горещо, за да излезете навън, превърнете детския басейн в закрита площадка за топки. Този басейн е идеален за бебешка топка!

Разхладете се на закрито, като пренесете играчките във ваната!

Летни занимания за бебето навън, близо до дома

Заведете бебето си в аквариум, за да се запознае с живота под водата!

Посетете час за приказки в местната библиотека.

Разходете се с бебето сред природата в квартала, за да може то да възприеме всички звуци и гледки.

Запишете се на курс по йога за бебета.

Посетете урок по плуване за бебета.

Присъединете се към бебешки фитнес във вашия район.

Потърсете група за игра “мама и аз”.

Посетете детски музей.

Позволете на детето си да се люлее и пързаля на детската площадка.

Отидете на плаж с бебето си и се научете как да го охлаждате.

Ако пътуването до плажа не е възможно, вижте близката площадка за пръски – идеална за деца!

За да не се разхладите, поглезете себе си (и бебето си) със сладолед след дългия горещ ден!