За добре поддържана собственост – професионален домоуправител

0
894

Предлаганата услуга професионален домоуправител е решение за вашата обща собственост в голяма жилищна сграда. С ползването на професионално управление се спазва закона за етажната собственост и се защитават интересите на всеки един жител на кооперацията.

Професионалният домоуправител следи за спазване на правилника за вътрешния ред, а това е гаранция за спокоен живот в кооперацията. Наред с това се поддържа общата собственост в подходящо за ползване състояние. Осигурява се чистач за мазе и стълбище, както и осветлението им. Платеният управител плаща всички общи сметки за ток, вода, асансьор, както и за чистач, като съхранява всички приходни и разходни документи.

Той е в правото си да свика общо събрание на собствениците, за да се вземат важни решения. На събранието той отчита документите за събраните суми и платените такси. Заедно се решава реда за извършване на ремонтите – покрив, входна дограма, смяна на щрангове. Решава се последователността на предстоящите ремонти, обсъждат се различните предложения за фирма, която ще направи ремонта.

Всяка една ремонтна услуга се наблюдава от професионалния домоуправител и той се разплаща след края на ремонта. Намирането на подходяща фирма е лесно като се ползва интернет. Много е важно да се обърне внимание не само на цената, но и какво се получава за нея. От значение са материалите, с които се работи, прфесионализма на работниците и техническото оборудването, което се използва.

Воденето на домовата книга е задължение на управителя на входа. Той е този, който следи за работата на поддържащата фирма на асансьора, доколко се правят техническите прегледи, за да бъде винаги в изправност и готов за ползване.

За да ползвате професионален домоуправител е необходимо решение на общото събрание на собствениците. При взето решение за професионално управление е необходим договор с фирма, предлагаща тази услуга. За да постигнете желания комфорт и спокойствие във вашата кооперация е добре да прецените от какъв пакет услуги имате нужда. Цените на различните фирми за пакет услуги включват и различни дейности за поддържане на етажната собственост.

Когато работите с професионален домоуправител всички проблеми в кооперацията се решават бързо. Възникналите въпроси към общинската администрация се докладват на нужното ниво, така че да се решат в полза на собствениците.