Ефектът от смяна на щрангове

0
1119

Смяната на щрангове може да се наложи аварийно или поради дългогодишно ползване. Старите метални тръби, използвани за изграждане на тръбопроводите са с отдавна преминал срок на ползване. Сегашното им състояние може да предизвика сериозни аварии със значителни материални разходи. Поради това се налага да се направи смяна на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж.

Щранговете са обща собственост и всеки ремонт, свързан с тях трябва да се съгласува между собствениците, защото всички ще плащат. Когато се постави въпроса за плащането възникват проблеми и смяната на щранговете се отлага. Всеки един собственик е наясно какво може да се случи в собственото му жилище и до какви неприятности може да се стигне поради вече видимо повредените вертикални тръби. Шуплите по тръбите могат да предизвикат наводнение, а това вече е свързано с много материални разходи и още повече разправии със съседите.

На сегашния етап има много фирми, които бързо ще сменят старите метални тръби с нови полипропиленови. Тръбите от полипропилен имат много предимства като водещо е това, че не корозират. Корозията на металните тръби е причина за всички проблеми в съответната система. Ръждата, натрупала се във вътрешността на тръбите забавя изтичането на отпадните води. Тя намалява и дебита на питейната вода, която едва стига високите етажи.

След смяна на щранговете се решават всички проблеми. Всеки собственик ще получи чиста вода с нормално налягане. Ще имате възможност да си прекарате почивката без мисли за капещите тръби. Канализационният щранг ще отвежда отпадните води и няма да има нужда от отпушване на каналите.

Разбира се, всеки може да направи смяна на щранговете в собственото си жилище, но ефекта не е същия. Когато съседите са със старите тръби, то опасността от наводнение не отминава. Освен това по останалата част на щранговете си стоят проблемите. Ето защо само цялостната смяна на хоризонталните и вертикални тръби може да ви реши проблема.

Професионалистите ще направят смяната на щранговете в рамките на работния ден и кооперацията ще остане за кратко време без вода. Всички отпадъци от ремонта ще бъдат почистени и извозени до определеното място.