Видове дизайнерски мивки за всеки вкус

0
384

Банята… това пространство в къщата, което на пръв поглед изглежда без много декоративни възможности, но предлага толкова много възможности…

Можем да получим един или друг стил в зависимост от избраната плочка, осветлението, тоалетните, ваната или душа и, разбира се, мивката за баня

Умивалници за плот

Въпреки че най-често срещаното нещо допреди няколко години беше намирането на мивки вградени под плота, става все по-често срещано и върху него.

Форматите варират от кръгли до правоъгълни през овални и квадратни.

Техният цвят също надхвърля бялото и те могат да бъдат намерени в различни материали, които осигуряват свой собствен цвят, или дори лакирани в различни нюанси.

Мивки с крака

Най -актуалните версии напомнят за старите умивалници, които са имали доста сложен порцеланов умивалник, поддържан върху стоманена конструкция с два крака и стени. В допълнение, тази конструкция може да се използва като закачалка за кърпи.

На чекмедже

Ако имате място, можете да изберете да поставите двойно чекмедже, едно до друго, за да оставите повече разстояние до земята. Мивката ще се постави на една страна и ще се получи голям плот.

Резултатът е лека мебел, способна да осигури място за съхранение с нотка на дизайн.

Мивки с отделно съхранение

За малки бани или тоалетни, наличието на окачен умивалник , чийто модул за съхранение не е прикрепен към него, позволява той да бъде преместен, за да се улесни почистването и дори да се постави на друго място в банята, ако предпочитате.

 Пиедестални мивки

Без съмнение те са най-стройни и стилизирани. Има хиляди видове мивки с пиедестал, от тези, включени във всички новопостроени домове, които не включват мебели, до най-сложните с различни форми и покрития. Последните са тези, при които дизайнерът влага повече внимание и дава воля на въображението си, тъй като са проектирани така, че дизайнът да надделява над функционалността.