RENAULT SPORT R.S. 01 – състезателен автомобил с грандиозен дизайн

0
763

Renault доказва отново страстта си към моторните спортове с Renault Sport R.S. 01, състезателен автомобил с изключителен дизайн и невероятна динамика. Дизайнът е вдъхновен от света на концептуалните автомобили и е воден от абсолютното преследване на аеродинамиката. Renault Sport R.S. 01 е радикален израз на спортната ДНК на марката. Неговите технически характеристики отразяват най-доброто от опита на Renault Sport. С карбонов монокок, благодарение на който теглото е под 1100 кг, и двигател, генериращ над 500 к.с., той е способен да развие над 300 км/ч. От 2015 Renault Sport R.S. 01 ще е една от звездите на World Series by Renault в нов шампионат, Renault Sport Trophy, трамплин за професионални GT и шампионати за издръжливост.

 “Renault Sport R.S. 01 е състезателен автомобил с изключителен дизайн, символизиращ страстта на Renault към моторните спортове. Грандиозните дизайнерски линии отразяват амбициите на този изключителен автомобил, благодарение на усилията и ентусиазма на Лоранс ван ден Акер и екипа му. Под купето са монтирани върховни системи от Renault Sport Technologies. Целта е постигането на изключително високо ниво на динамика, гарантираща тръпка както за пилота, така и за публиката. Ако трябва да опишем Renault Sport R.S. 01 с няколко думи, можем да го определим като съчетание между красотата на Renault DeZir и динамиката на Formula Renault 3.5!”

Патрис Рати, Главен изпълнителен директор на Renault Sport Technologies

“Renault Sport R.S. 01 е уникален състезателен автомобил в най-чистата GT традиция. С високите си нива на спортни възможности, Renault Sport R.S. 01 илюстрира богатия опит на Renault Sport и възможностите му да разработва спортни автомобили, които ще разкрият бъдещите шампиони в състезанията за издръжливост или GT”

Ален Прост, Посланик на Renault в моторните спортове