Полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2014 тръгнаха „по вода“ пред стотици приятели и фенове на стадион „Локомотив“ във Варна

0
108

Третият регионален полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа бе официално открит преди броени минути на стадион „Локомотив“ във Варна. 32-та най-добри отбори от Добрич и града домакин ще премерят сили този уикенд, за да излъчат новите регионални шампиони на Северното Черноморие и поредните двама претенденти за Маракана. Тази година голямата награда е пътуване до легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където бъдещите шампиони на турнира ще гледат мач на бразилския национален отбор.

Официалното откриване бе придружено с много емоции и проливни дъждове. Началото на битката за варненската Фен Купа бе дадено от началника на отдел „Спорт“ на община Варна, г-жа Кристиана Пенчева в присъствието на олимпийския ни шампион по бокс от игрите в Сеул през 1988 г. Ивайло Маринов, Петър Петров, секретар на зоналния съвет на БФС във Варна, Бончо Бонев, зам.-председател на сдружение „Черно Море“ и други обществено значими личности от Варна и региона.

Миналогодишните регионални шампиони, тимът „Спартаклийски Тигри“, отпаднаха още по време на квалификационния етап от варненски отбор „МФК Тича“. Завършилите на второ място на Националните финали в Сливен миналата година „Ветерани Черно Море“ и този сезон ще демонстрират своите завидни футболни умения. В състава на тима личат имената на известни бивши футболисти като Милен Петков, Валентин Станчев и Пламен Тимнев.
Друг отбор от футболни ветерани се изправи срещу тим на местните журналисти в демонстративен мач, който се проведе непосредствено след официалното откриване на турнира. Дъждовете не попречиха на ентусиазма на футболистите. Мачът бе придружен с голям интерес от страна на посетителите на стадион „Локомотив“. Срещата завърши при резултат 4:1 за ветераните, в чийто състав се отличаваха имената на бившите футболисти на Левски, Димитър Трендафилов, Георги Иванов-Геша и Диян Ангелов, играл също и в испанския Осасуна.

„Ветерани Черно Море“ (Варна) и подгласниците им, тимът на „Интер“(Варна) продължават напред по пътя за Маракана. Преди зрелищната финална среща двата отбора вече се бяха изправяли един срещу друг в груповата фаза и мачът приключи с 3:0 за „Ветераните“. Финалното дерби протече по подобен начин и отново завърши със същия резултат за безапелационните шампиони на Северното Черноморие „Ветерани Черно Море“.

Още по време на първата серия от мачове над стадион „Локомотив“ се изля проливен дъжд, който бързо премина в едра градушка, но това не повлия на настроението и устрема на участниците. Дербитата бяха прекъснати само за няколко минути, след което нетърпеливите футболисти отново нахлуха на терените.

Новите регионални шампиони бяха наградени на специална церемония под арката на Kamenitza Фен Купа. С индивидуални призове бяха отличени Станчо Станчев от „Интер“ – „Най-добър вратар“, Пламен Тимнев от „Ветерани Черно Море“ – „Най-атрактивен играч“, а за най-спортсменски отбор бе обявен тимът на „СОД ДиЕсСи“.

Приз за най-резултатен отбор на варненския полуфинал получиха новите регионални шампиони „Ветерани Черно Море“Те отбелязаха общо 21 гола и с това си заслужиха грамоти за най-голям принос към новата социална кауза на Kamenitza Фен Купа „Дари гол“. В рамките на кампания тази година за всеки гол реализиран по време на турнира, „Каменица“ АД ще прави дарение от 1 лев. Събраните средства ще се инвестират в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Допълнителна мотивация за участниците във Фен Купа 2014 е и Звездният мач, който ще се проведе след финала на турнира под патронажа и с участието на Христо Стоичков и приятели. Най-резултатните отбори в тазгодишното издание ще имат честта да излъчат свой представител за това звездно събитие.

Морската столица е втората спирка на Kamenitza Фен Купа по българското Черноморие и вторият град „по пътя за Маракана“, в който се провеждат въведените през миналия сезон „мачове на осветление“. Варна е и първият град от тазгодишната програма на турнира, в който феновете могат да изпробват силата на своя удар в игр 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@allsports.stroitelstvo.bg to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.