Конърс стана новият треньор на Шарапова

0
92

Приятелката на българският тенесист Григор Димитров подписа договор с легендарния тенис треньор Джими Конърс, който ще и помогне отново да се върне на печелившия път.

Осемкратният шампион в турнирите от Големия Шлем ще замени Томаш Хогстед, който се раздели с бившата номер едно при жените в края на изминалата седмица.

Шведът изтъква „лични причини”, като основание за прекратяване на работните отношения между него и рускинята, след като той вече не може да пътува с нея в предстоящите международни турнири.

По този повод световната номер две заяви на официалната си страница:

„Щастлива съм да ви съобщя, че Джими Конърс ще бъде моят нов треньор. Аз познавам Джими от много години и ние дори за малко работихме заедно през 2008 година, преди старта на Откритото Първенстово на Австралия, в което постигнах отлични тенис резултати.”

„Аз съм наистина развълнувана относно нашето ново партньорство и нямам търпение да започнем съвместна работа в предстоящите големи турнири.”

Очаква се Шарапова да участва в скорошните състезания на твърда настилка в Станфорд, Торонто и Синсинати, малко преди да се отправи към турнира от Големия Шлем US Open, който тя спечели през 2006 година. Повечето тенис залагания сочат рускинята за фаворит в предстоящите турнири в САЩ.

60-годишният Конърс преди това е бил треньор на Анди Родик, но редица смятат изборът на Шарапова за изненада.