Кои са добрите хоризонтални щори

0
1436

Материалите, използвани за направа на хоризонтални щори са разнообразни. Могат да са изработени от алуминий, дърво, бамбук, пластмаса. Независимо от използвания материал те се отличават с много добра слънцезащита.

Алуминиевите изделия се състоят от обработени ламели. Широчината им може да бъде различна. При избор на щора за малък прозорец е за предпочитане тя да бъде с ламели с по-малка ширина. Щора с по-големи ламели се предпочита за голям прозорец. Дебелината на ламелите е в зависимост от тяхната широчина. Това е необходимо условие за запазване на трайността и твърдостта им.

Като предимство на алуминиевите хоризонтални щори можем да посочим лесния и бърз монтаж, а освен това те заемат малко свободно пространство. Те създават комфорт в дома и делова обстановка в офиса.

Дървените хоризонтални щори изглеждат изискано и имат прекрасен вид. Ламелите им са покрити със специални лакове, за да са защитени от атмосферното влияние. Цената им е сравнително висока, защото имат много предимства. Екологично чисти са, не отделят причинители на алергии, осигуряват отлична защита от слънчевата светлина, лесно се поддържат. Може да се почистят само с влажна кърпа.

Видът им е привлекателен и предават изискан вид на помещението. Много лесно може да се регулира и управлява нивото на слънчевата светлина. Могат да се ползват във всяко помещение, в което нивото на влажност е ниско.

Най-разпространени са хоризонталните щори, изработени от пластмаса. Те изглеждат стилно, на достъпни цени са и са представени с голямо разнообразие от цветове. Добра светлозащитна конструкция са, почистват се по всякакъв начин, хигиенични са и се ползват дълго време. Не се деформират от високата температура и това позволява да се използват за оформяне на басейни и бани.

Влагата не им оказва влияние и това определя използването им във влажни помещения. Вписват се във всеки съвременен дизайн и това ги прави приложими във всяко помещение, независимо от предназначението му. Като недостатък може да се посочи факта, че под въздействието на слънчевите лъчи пожълтяват.

Хоризонталните щори от плат се използват най-често в гостната и спалнята. Тъканите изделия приятно разсейват светлината, а с това създават спокоен и романтичен дизайн на стаята. Подходящи са за прозорци с различни размери.