За функционален тръбопровод – смяна на щрангове

0
1293

За смисъла от смяна на щрангове е писано, но явно не всеки иска да го разбере. Собствениците на жилища в стари сгради знаят причините за постоянните проблеми с водата и състоянието на канализацията. Корозиралите щрангове няма как да осигурят чиста вода и да отвеждат нормално отпадните води.

За решаване на всички проблеми породени от корозиралите тръби се налага тяхната смяна. Щранговете в кооперациите са обща собственост и за тях отговорността е на всеки, който притежава жилище в нея. Най-добър резултат от смяната на щрангове има тогава, когато тя е цялостна. Трябва да бъдат сменени всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната станция до последния етаж. Това е възможно само с протоколирано решение от общото събрание на собствениците. Всеки трябва да плати определената му част от стойността на ремонта.

Когато до такова съгласие не се стигне, то отговорните собственици правят тази смяна само на щранговете в апартамента им. Тази смяна е много трудна и резултата не може да се равни с този при цялостна смяна на щранговете. Трудността идва от факта, че новите полипропиленови тръби трябва да се свържат със старите метални на съседите. За това се иска професионализъм, за да се направят много точни отрези и стабилна връзка между тях.

Ето защо е нужно всеки собственик да се съгласи за този наложащ ремонт. Потърсете добри професионалисти и си изпълнете задължението. В интернет има много предложения, а вие може и от приятели да получите препоръка за определена фирма. Когато човек търси нещо, намира го. С избора на фирма за ВиК услуги проблема смяна на щрангове е лесно разрешим. Преди всичко вие трябва да направите избор за новите тръби като се съобразите с препоръката на специалистите и с вашия бюджет. Обикновено се изповат тръби от полипропилен, които имат добри качествени показатели, а и са на приемливи цени.

Когато направите смяна на всички щрангове, вие ще икономисате средства, ще ви бъде спряна водата за кратко, шум и прах във входа ще има само за деня, в рамките на който ще приключи ремонта. Вие ще си осигурите нормална работа на тръбопроводите, ще бъдете спокойни, че опасността от течовете на корозиралите тръби е премахната.