За разнообразието от яхти

0
560

Непрекъснато се предлагат разнообразни яхти, събрали в себе си практично и красиво в едно. Ветроходни или моторни всяка една има своя чар и намира своя притежател. Често собствениците се включват в състезания или прекарват свободното си време сред морските ширини.

Предлагат се модели, които могат да участват в морски състезания, но са пригодени и за далечни плавания. Състезателните яхти са оборудвани с необходимото навигационно оборудване. В последно време особено популярни станаха така наречените круизни плавателни съдове. Такъв вид яхта е скъпо удоволствие и собствениците на такъв плаватъелен съд показват своето превъзходство и сила.

Круизна яхта е голям плавателен съд, чиято дължина е приблизително 15 метра, а ширината е приблизително половината от дължината. Те участват в един вид конкуренция – коя яхта е по-голяма, по-модерна, по-луксозна и пищна. Имат не само широка палубна повърхност, но и дълбока перка, която осигурява добра стабилност във водата.

Круизните яхти са ветроходни и моторни. Скоростта им варира в зависимост от вида на яхтата. В такава яхта е много важен комфорта и навигацията. В действителност, в случай на буря или сблъсък, вие ще бъдете пряко зависими от капитана. Най-често се наемат круизни плавателни съдове, тъй като не всеки може да си позволи да закупи такава. Това ви дава възможност да излезете и да наемете яхта за да прекарате с приятели незабравими мигове.

Увеличава се всяка година предлагането на яхта, предназначена за семейни почивки, цената на която е много по-малка, а яхтата може да се съхранява на сушата и не трябва постоянно да се държи във водата, което води до корозия на дъното. При закупуване на този вид, трябва да се отбележи, че някои яхти нямат баластен кил и това са несъвършенства на безопасност и стабилност. Но собствениците казват, че е възможно да се управлява яхтата и при нейния широк корпус, баластният кил не се изисква.

При покупка на яхта вие трябва да се съобразите с всички плюсове и минуси, защото това е не само голяма инвестиция, но е необходимо напълно осигурени безопасност и комфорт. За да направите своя най-добър избор на яхта е добре да разгледате предложенията на различните производители и яхт клубове. В каталозите ще откриете пълно описание на различните яхти.