За комфорт у дома – смяна на щрангове

0
1057

Домашният уют зависи от създадените битови удобства. Наличието на студена и топла вода, действаща отоплителна система, безпроблемна работа на канализацията са гаранция за нормални условия на живот в семейството. Колкото по-добре работи всяка една от системите, толкова повече свободно време има и семейството има възможност да прекарва приятни часове заедно.

За повишаване ефективността на всяка от системите е нужно да са изправни съответните щрангове. Това не е проблем за новите жилищни сгради, в които за изграждане на тръбопроводите са използвани съвременни тръби с високо качество. Не така стои въпроса обаче в старите жилищни сгради, построени преди повече от 40 години. Тогава за тръбопроводите са използвани метални тръби – единствено решение за онези години. Корозията в продължение на многото години на ползване на всяка от системите е нанесла непоправими повреди и това налага смяна на щранговете. В резултат на образувалата се ръжда във вътрешността на тръбите се влошава качеството на водата и същевременно тя достига бавно високите етажи. Канализационният щранг едва пропуска отпадните води заради силно стиснения вътрешен диаметър в резултат на ръждата и задържаните по нея отпадъци.

За смяната на щранговете проблем са преди всичко премахването на старите метални тръби, които са много тежки и това налага с тях да се работи много внимателно. Професионалистите от фирма за ВиК услуги ще се справят бързо и качествено, а от вас се иска само да ги потърсите. Това е лесно – на една мишка разстояние от вас е изборът на подходяща фирма. Специалистите от фирмата ще ви обяснят естеството на работа при смяна на щрангове, ще ви насочат към избора на подходящи тръби. Целият ремонт ще приключи в рамките на един работен ден. За това време вие ще имате нови щрангове във входа от абонатната станция до последния етаж, а на всеки щран ще има поставен кран, който да улеснява работата по щранга при авария или друга причина.

Инвестицията в смяна на щрангове ще е от полза за всеки един собственик на жилище във входа. С икономисаните средства от такси за вода вие ще си възстановите вложените средства за смяна на щрангове в рамките на две години, а осигуреният комфорт остава за много години напред.