Да се справим с отпушване на канали

0
955

Запушените канали са често явление в жилищата ни и понякога те са предизвикани от самите нас. Особено сериозен е проблемът в старите жилищни сгради, където канализационният щранг е метална търба. Старите метални щрангове са корозирали и вътрешния отвор е много малък. Това забавя оттичането на отпадните води и ръждата задържа всички големи частици. Непрекъснато се налага отпушване на канали в баня, кухня, тоалетна.

Запушване на канализацията може да се получи и при изхвърляне на отпадъци в тоалетната – остатъци от храна, строителни отадъци след ремонт, а понякога и от случайно попаднал гоям елемент. С появата на проблема започва и „ходене по мъките”. Пробва се с разпространената комбинация от сода за хляб и оцет, вряла вода, разни химически препарати за отпушване на канали.

Механичното почистване на каналите често има добър резултат. Ползва се така познатото бутало, тел за почистване на тръбите с различни накрайници. Дължината на металния тел или спирала е различна и това позволява да се достигне по-голяма дълбочина и да се отстрани причинителя на запушването. Разбира се, за всички тези подходи на действие не се изисква специално умение. От вас се иска само да се справите с демонтажа на съответния сифон и да поставите правилно механичното средство за отпушване на канали. Механичният начин на почистване може да се справи със запушване където другите методи не действат.

Не трябва да се забравя, че при системно запушване на каналите всеки един опит за отпушването им е временно решение. За това при възникнал проблем е нужно да се потърси професионална помощ. Свържете се с фирма за ВиК услуги, за да се реши проблема за дълъг период от време.

При разглеждане на офертите за отпушване на канали в интернет е добре да обърнете внимание и какви технически средства се ползват от фирмата, какво включва предложената цена. Има фирми с много добро техническо оборудване и качеството на работа е на високо ниво. Професионалистите от такива фирми ползват видио камери, с които установяват точното място на проблема. Това позволява бързо и без излишно къртене той да бъде отстранен.

Отпушването на каналите ще бъде направено качествено и освен това вие ще получите препоръки по отношение запазване на канализацията от запушване, за профилактика и поддържане.