Гимнастически зали от цяла България бяха оборудвани безвъзмедно с уреди от Европейското първенство по спортна гимнастика

0
133

Около 10 гимнастически зали от цяла България бяха оборудвани безвъзмездно с уреди от Европейското първенство по спортна гимнастика, провело се между 12 и 25 май в зала „Арена Армеец“ в София, с подкрепата на VIVACOM. Като основен партньор на шампионата, мобилният оператор помогна за обновяването на материалната база на залите, като съдейства за логистиката на уредите. Сега стотици български състезатели ще могат да се възползват от съораженията от най-ново поколение, сред които са висилка, успоредка, халки, кон с гривни, прескок, трамплини, греда, смесена успоредка, квадрат за съчетания на земя и кошчета с магнезий.

 Като част от събитията, съпътстващи провеждането на Европейското първенство по спортна гимнастика в страната ни, на 26 април VIVACOM и Националната федерация по спортна гимнастика организираха атрактивен флашмоб в центъра на столицата с участието на българските национали. 18 момчета и момичета на различна възраст впечатлиха жителите и гостите на София с изключителна хореография, съчетаваща сложни елементи от гимнастиката и фрий рън демонстрации. Освен това, със старта на шампионата, VIVACOM огранизира на Facebook страницата си игра, в която призова всеки да подкрепи родните участници в състезанието. Хиляди българи се включиха в инициативата, а трима от тях получиха като подарък смартфон Sony Xperia M2.

Подкрепата, която мобилният оператор оказа на Европейското първенство по спортна гимнастика, е част от дългосрочната стратегия на телекома за развитие и популяризиране на българския спорт.