Велико Търново и Русе влизат в битка за градски финалисти в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”

0
105

Четири от общо осем градски финалисти в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!” са вече ясни, а тази събота и неделя Велико Търново и Русе също ще излъчат своите претенденти за големия финал. И двата града се включват за първа година в престижното състезание. В събота – 26 април – 20 училищни отбора от област Велико Търново ще се борят за титлата „Градски финалист“ и възможността за участие в последния етап от турнира.  Мачовете започват в 9.30 ч. във футболен  комплекс „Спортно Търново” (Ул. „Козлуджа“ 1), а в 11.00 ч. ще се проведе официалното откриване на спортния празник за деца и родители. Спортният център ще отвори врати за всички любители на футбола и активния начин на живот, които ще имат възможност не само да подкрепят своя фаворит в надпреварата, но и да участват в разнообразни игри с награди на терена.

В неделя – 27 април – и Русе ще стане част от неповторимото преживяване, наречено  „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”. За градския финал се класираха общо 19 училищни отбора от областта. Футболните срещи ще се състоят на игрищата на спортен център „Арена Русе” (ул. „Прилеп“), като началото е в 9.30 ч. В 11.30 ч. започват и игрите и забавленията за публиката. Всички жители и гости на крайдунавския град са поканени на семейния спортен празник на открито.

Междуучилищният футболен турнир, в който могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата” и общините Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Благоевград. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България – http://www.facebook.com/CocaColaCupBulgaria.