Амброзини може да подпише с Фиорентина за една година

0
82

Опитният полузащитник в момента е свободен агент, след като бе освободен от Милан и сега се очаква да подпише договор за един сезон с тима на „виолетовите”.

Масимо Аброзини вероятно ще продължи своята невероятна кариера на „Артемио Франки”, след като ръководството на „росонерите” реши, че няма да им бъде нужен през новия сезон. Това сочат и повечето футболни прогнози и експерти в Серия А .

По повод бъдещето на 35-годишният халф, неговият агент Морено Роджи заяви пред футболния сайт „Violanews.com”:

„В момента сме на финалната фаза от преговоите с Фиорентина, не знам в кой точно ден ще успеем да приключим сделката, но се надявам до края на седмицата новият договор на Амброзини да бъде факт.”

„Не отнема много да убедиш един играч да премине в отбора на ‘виола’. Клубът е разположен в един от големите италиански градове, има отлични планове за развитие в бъдещето и винаги плаща на време.”

„Независимо, че ще получава по-малко пари, отколко бе споменато в медиите, той ще подпише за една година.”

„Амброзини няма да се прави на звезда в съблекалните и дори е готов да остане на резервната скамейка, ако се наложи. Той е страхотна личност и освен това е много борбен, в противен случай нямаше да направи такава зашеметяваща кариера.”
Очаква се Винченцо Монтела да заложи на Амброзини още в първите мачове от новия сезон в Серия А.